koekblik.com > wie is Koekblik
home portfolio wie we zijn wat we doen hoe we dat doen contact
Stijn van Rooij

mr. drs. Stijn van Rooij (1981) heeft een brede nationale en internationale ervaring in de publieke sector. Nauw samenwerkend met een netwerk van professionals is hij de drijvende kracht achter elke Koekblik-productie.

Stijn studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de University of Vermont (VS). Daarnaast studeerde hij Recht en Management aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens zijn studie is hij actief geweest in diverse bestuursfuncties. In de Verenigde Staten heeft Stijn diverse masterclasses gevolgd op het gebied van politiek en internet. Stijn werkte voor uiteenlopende zorg- en overheidsinstellingen na zijn studie. Daarnaast verbleef hij enige tijd in China voor een haalbaarheidsonderzoek naar een innovatiecentrum in Changzhou.

De kracht van Stijn ligt in zijn diplomatieke optreden. Met een strategische blik overziet hij snel de kern van de zaak. Hij zoekt daarbij nadrukkelijk de verbinding. Stijn excelleert in netwerkverbanden, met name waarbij hij staat voor een complexe en uitdagende opgaaf.

Stijn stond in 2012 in de finale van Jonge ambtenaar van Nederland. De jury roemde hem om zijn sterke, inhoudelijke optreden. Ten behoeve van deze competitie richtte Stijn samen met de drie andere finalisten de actie Serious Ambtenaar op. Het initiatief kwam veelvuldig in de media.

Koekblik Producties

U bent niet de eerste die het vraagt. Waar komt die naam vandaan?
In een marktsegment waar opgeblazen verhalen en bedrijfsnamen als HyperWeb, UltraSite, Go-Online en WebWorxx over elkaar heen vallen, vonden de oprichters Stijn van Rooij en Thomas van Zuijlen het belangrijk om een andere naam te kiezen. Een Nederlandse naam. Maar wel een ongebruikelijke naam. Voor ons lag als koekjesliefhebbers de keuze voor de hand. Een Koekblik is een praktisch voorwerp met een duidelijk doel: Nuttig, dienstbaar, nauwkeurig vormgegeven, maar tegelijkertijd enigszins ironisch.

Na het vertrek van Thomas van Zuijlen in 2010 vond Stijn van Rooij het niet meer dan logisch om zo'n prachtnaam voort te zetten.

Koekblik Producties: bedenkt, ontwikkelt en implementeert, sedert 2004.